Valpar

Valpar väntas - Myran och Björk är parade! 


Vi planerar två kullar i vår, och kan glädjande nog berätta att både Myran och Björk haft lyckade parningar. Beräknad leverans av valparna blir v 20-21. Kull 1: 


e RLD N RLD F Add Jaden Marjanco


u LD Startklass RLD N F A Sandvretens Vildmyra, "Myran"


När jag lärde känna Myran visste jag direkt att "henne vill jag ha en sökhund efter". Det här är damen med extra allt. Tryck under tassarna, gillar att ta i med kroppen, har den uthållighet och det driv som krävs för att ta i lite extra om det tar emot. Samtidigt är hon en enkel vardagshund. Hon är väldigt tyst för att vara pudel, har väldigt lite vakt & jakt och tar det mesta med ro. Hon är mer självständig än Björk och passar dig som vill ha en valp t ex till nosarbete. Myran är bl a mamma till Lava, som är viltspårschampion, godkänd lägre sök och uppflyttad till högre spår. Lavas kullbror tränas till räddningshund i Norge och har visat väldigt fina egenskaper för sökarbete. Myran har gjort ett jättefint MH, film här! 

Pappa till kullen blir fina Nisse. Vi hade planer på en norsk hane, men corona ställde till det för oss som för många andra. Eftersom vi är otroligt nöjd med Myrans förra kull så blev det i stället en omparning med Nisse, Ad Jaden Marjanco. Han är en otroligt stabil och trevlig hane, BPH-beskriven, utställd med excellent, tävlad i rallylydnad och nosework. Självkart hälsotestad. Vi förväntar oss stabila valpar med mycket tryck under tassarna. 
Vi söker fodervärdar


till de här kullarna, helst i Hälsingland/Sundsvallsområdet. Som fodervärd behöver du ha tidigare erfarenhet av hund, vara beredd att ha päls till åtminstone 1-2 utställningar (T60 räcker), vara intresserad av att träna och tävla. Vi vill också att du är en social person som uppskattar att träna tillsammans, komma på kennelläger etc. Är du intresserad av att bli fodervärd så är du välkommen att höra av dig till manvargenskennel@hotmail.com

Kull två


e RLD N SUCH Schpindel's Clos Mogador Prioat, "Prio". 

u LD STARTKLASS, RLD A, RLD F, RLD N Se Upp Åh Herregud, "Björk


Prio är en stilig hane som jag haft förmånen att få låna hem några dagar och lära känna närmare. Jag uppfattar honom som en väldigt stabil hund, enkel i vardagen och helt enkelt trevlig. Mycket samarbetsvilja och lätt att belöna. Han har flera avkommor som är BPH-beskrivna och de har i snitt mer nyfikenhet och trygghet än rasmedelvärdet. 


Björk är vår lilla clown, en otroligt charmig tik med mycket personlighet. Om Myran är den självständiga tiken så är Björk hennes motsats. Hon vill gärna vara sin matte till lags i allt.  


Både Prio och Björk är BPH-beskrivna med fina resultat. Film finns på Björk.